Jump to content
 • s3
  s3
  Sign in to follow this  

  Šta sve Steam sprema u borbi protiv Epic Store?

  Steam je krajem prošle godine dobio opakog konkurenta, Epic Games prodavnicu, koja iako mnogo zaostaje po funkcijama ume da grabi ekskluzive i šakom i kapom, što je znak da se i Valveova platfoma trgne.

  Nedavno je predstavljen niz novina kojima će Steam biti poboljšan i lakši za upotrebu u domovima širom sveta.

  Tako će Steam Link projekat biti omasovljen na potpuno novi i daleko korisniji način. To se ogleda u Steam Link Anywhere, cloud servis koji omogućava korisnicima da strimuju svoje igra bilo gde u svetu putem Steam Link hardvera, ali i putem proste aplikacije.

  Ovime igranje postaje dosta pristupačnije i jedini zahtev je to da se mora imati internet konekcija, dok nekih drugih ograničenja nema. Trenutno nije poznato kada će ovo biti dostupno svim korisnicima, ali je objavljeno baš pre nego što će i Google predstaviti svoju konzolu ili striming servis.

  Steamworks SDK paket je dodatno unapređen. Radi se o novini koja daje developerima multiplejer igara pristup Valveovoj naprednoj mreži, čime će biti obezbeđena stabilna konekcija za igrače, visok nivo zaštite igrača i developera od bilo koje vrste(hakerskog) napada. Dobijanjem pristupa Valveovoj infrastrukturi igrači će dobiti značajna poboljšanja u pingu tokom igranja, što su i više nego sjajne vesti.

  I na kraju, Valve je objavio da će na GDC konferenciji održati prezentaciju posvećenu Steam platformi u kojoj će se govoriti od budućim funkcionalnostima i apdejtova, ali možemo očekivati i dosta više od toga.

  Sve ovo su i više nego sjajne vesti za fanove Steam platforme, jer pre svega njih u budućnosti očekuje dosta bolje iskustvo igranja, a i developerima je olakšano pravljenje igara, zbog čega moramo pohvaliti Valve jer nije išao istom praksom kojom bi samo grabio ekskluzive. Sa druge strane, Epic Games je tek objavio da će EGS u narednih 6 meseci dobiti čuvanje podataka u oblacima, recenzije korisnika i mnoge druge funkcije koje Steam već odavno ima.


  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now • Gejming.rs
  Discord server
  12
  channels
  2
  online
 • Aktuelno

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.