Jump to content
 • s3
  s3

  BLIZZCON 2018 – DA LI SMO PREVARENI I ZAŠTO NE?

  Sinoć je bilo veoma uzbudljivo na BlizzConu. Videli smo mnoštvo najava. Vesti su prosto gazile jedna drugu. Ali u poplavi svih tih silnih objava, najava i planova za budućnost, dve stvari su se posebno izdvojile. I ne samo prosto svojim postojanjem nego i “rušilačkom energijom” koju su proizvele kod publike. Reč je, pogađate, o najavi nove Diablo igre i remasterovanog izdanja Warcrafta 3.

  dablo-immortal.png.ea6bc87055ea07e067346d59fe7e094f.png

  Naime, nekoliko meseci unazad se šuškalo o nekom novom Diablo projektu i ta šuškanja su neminovno dovela do situacije “gluvih telefona”. Diablo zajednica je sve otvorenije iznosila “činjenice”, želje i nadanja i sve je mirisalo na Diablo 4 ili barem novu ekspanziju za Diablo 3. Videvši kuda sve to vodi, Blizzard je pokušao da “skine” malo fokus sa Diabla neposredno pred Blizzcon, ali već je bilo kasno. Zajednica je već bila overhajpovana i samo se čekala zvanična potvrda. I potvrda je stigla, dobijamo novi Diablo, ali za mobilne platforme. Hladan tuš, šamar, otrežnjenje. Nazovite to kako hoćete, ali fanovima ovo iznenađenje uopšte nije prijalo. I onda, izliv besa po svim društvenim mrežama, sa akcentom na “izdaju fanova”, “prevaru”, “cash grab” i još svašta.

  Da li je bes opravdan? U principu ne. Diablo 3 je najavljen 2008. a izašao je četiri godine kasnije u “error 37” formi. E to jeste bio problem i tada smo imali sva prava ovog sveta da vrištimo i kukamo kako smo bacili pare na neigriv komad softvera. Sada ne. To što smo sami iskonstruisali punokrvni nastavak jedne od najpopularnijih franšiza ikada, sami smo krivi. Nigde nije eksplicitno rečeno da novi Diablo dolazi na PC. Ljudi su skloni da čuju ono što žele, a onda kada realnost bude drugačija, krive sve osim njih samih. To je identična situacija kada za novu godinu očekujete novu kul igračku, a dobijete slikovnicu. Možete da se ljutite do mile volje, jedini način da igračku na kraju dobijete jeste da budete strpljivi. Naravno, nije problem biti ljut. Problem je biti toksičan. A toksična zajednica ništa dobro ne može da iznedri.

  warcraft-reforged.png.07657decfa331fc2d61b3a958f30f5e8.png

  Sa druge strane, imali smo najavu remastera kultnog Warcraft 3 naslova. Ovoga puta mnogo su glasniji bili oduševljeni fanovi. Kako i ne bi. Ljubimac publike je dobio novo ruho. Igra beskrajnog potencijala, seme WoW-a, preteča Dota-e, pa samim tim u neku ruku i MOBA žanra kao takvog. I uprkos sjajnom trejleru i svim novinama o kojima su developeri diskutovali ceo sat sinoc, pojavila se otrovna družina koja je jedva dočekala da ispali svoje negativne komentare. “Ovo je sramota naplaćivati 30 dolara.” “Zašto Warcraft 3 kada smo hteli Warcraft4”. “Warcrfat 3 odlično izgleda, ne treba mu remaster.” I tako dalje… Ljudi, Blizzard poseduje sve svoje igre (tako stoji u end user licence agreement koji svi preskočimo kada instaliramo igre) i oni sami odlučuju kada i šta će da rade sa njima. Sa druge strane, ako neko ne želi da plati on to neće uraditi i sve je kul. Ne moramo nužno pljuvati samo pljuvanja radi. Hteli smo Warcraft 4? Diskutabilno. Gde bismo ga smestili? Posle trojke? Mm, igrati rts verziju onoga što je WoW već pregazio kroz priču zvuči suvislo. A verujte mi, Blizzard neće otimati lore od WoW-a stavljajući Warcraft rts u budućnost. I na kraju, koja igra više zaslužuje remaster od trojke? Ni jedna. Ali ne brinite, Blizzardov classic department se neće zaustaviti ovde. Pre ili kasnije dobićemo i Diablo remastere, zašto da ne? Samo budimo više friendly a manje salty.
  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

  • Dell EMC Cyber Recovery – najnoviji softver za zaštitu podataka od cyber napada

   Novi Dell EMC Cyber Recovery softver upravlja i automatizuje izolaciju i oporavak kritičnih sigurnosnih kopija podataka radi zaštite od destruktivnih cyber napada Obezbeđuje zaštitu kopija najvažnijih podataka kako bi se poslovni procesi u slučaju cyber napada nastavili što je pre moguće Dell EMC donosi najnovije rešenje za borbu protiv ransomware softvera (ucenjivački softver) i cyber napada – Cyber Recovery softver koji dolazi s inovativnom automatizacijom, radnim sistemom i sigurnosnim analitikama koje izoluju kopije podataka ali ih i takođe stavljaju na raspolaganje za nesmetano odvijanje posla u slučaju cyber napada.
   Cyber napadi postali su učestala pojava koja neretko izaziva prekide u poslovanju koji mogu trajati danima, čak i nedeljama, i mogu dovesti do velikih novčanih gubitaka. Iako brojne kompanije imaju moćne softvere za zaštitu i otkrivanje pretnji, suočavaju se s nemogućnošću brzog oporavka u slučajevima uspešnih ransomware i cyber napada.
   „Zlonamerni entuzijasti i sofisticirani cyber napadači, naročito oni koji se bave ransomware softverima, ciljano napadaju zaštitu podataka i infrastrukturu za bekapovanje podataka. Složeni pristup zaštiti podataka unutar portfolija i naš Dell EMC Cyber Recovery softver omogućavaju izolaciju podataka i predstavlja poslednju liniju odbrane podataka za ključne poslovne podatke od različitih cyber pretnji,“ istakla je Beth Phalen, predsednica Sektora za zaštitu podataka kompanije Dell EMC.
   Dell EMC Cyber Recovery je novi softver integrisan sa hardverom za deponovanje Dell EMC Data Domain zaštite. On pruža rešenje koje kombinuje prednosti izolacije podataka i kontinuiteta poslovanja kako bi se smanjio uticaj cyber napada, istovremeno obezbeđujući bržu i veću verovatnoću uspeha u vraćanju kritičnih podataka i sistema.
   Softver automatizuje zadržavanje izolovanih sigurnih kopija kritičnih podataka unutar Cyber Recovery Vault (CR Vault) i sklanja ih od napada. Istovremeno predstavljajući i test zonu, CR Vault korisnicima omogućava da obavljaju sigurnosnu analizu na izolovanim podacima bez potrebe za ponovnim uspostavljanjem i potencijalnim aktiviranjem zlonamernog softvera (malware) koji može biti prisutan u zaštićenom skupu podataka. Novi REST API automatizacioni okvir pruža besprekornu integraciju sa sigurnosnim analitičkim programskim paketima kao što je Index Engines CyberSense, koji primenjuje više od 40 heuristika kako bi se utvrdili indikatori kompromisa.
   Dell EMC nudi i Cyber Recovery Service usluge koje omogućavaju personalizaciju softvera i usluga skrojenih prema potrebama specifičnih zahteva klijenata u vezi sa zaštitom podataka. Ova usluga uključuje jednodnevnu radionicu sa Dell EMC stručnim savetnicima, kao i usluge savetovanja za razvoj strategije povraćaja podataka i pripremnih radnji. Saveti i smernice baziraju se na savetodavnoj usluzi s dubljim uvidom u strategiju cyber oporavka kako bi se preporučila optimizovana mapa implementacije. To podrazumeva i razvoj izveštaja recovery maturity model report, koji označava trenutnu situaciju s najboljim praksama u industriji. Takođe, uključena i radionica ključnih materijala i informativna sesija za prikupljanje podataka o klijentovim aplikacijama kako bi se razumele kritične tačke poslovanja. Time će se će omogućiti davanje boljih preporuka podataka i aplikacija koje bi Cyber Recovery Vault trebalo da zaštititi.
   Nove usluge implementacije pomažu u maksimizovanju mogućnosti Dell EMC Cyber Recovery Solutions rešenja. Mogu se dodati u ProDeploy Enterprise Suite ili kupiti zasebno i dostupni su u dve varijacije kako odgovorili potrebama kupaca.
   Dell EMC Services mogu prilagoditi implementaciju Cyber Recovery Solution dodatnim slučajevima upotrebe. To može uključivati dodatne Dell EMC tehnologije, razvijanje detaljnih operativnih postupaka i implementaciju prilagođenih kontrolnih ploča i izveštavanje.
  • A4-Tech T50

   By s3, in Gejming Hardware ,
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.