Jump to content
 • s3
  s3

  BLIZZCON 2018 – DA LI SMO PREVARENI I ZAŠTO NE?

  Sinoć je bilo veoma uzbudljivo na BlizzConu. Videli smo mnoštvo najava. Vesti su prosto gazile jedna drugu. Ali u poplavi svih tih silnih objava, najava i planova za budućnost, dve stvari su se posebno izdvojile. I ne samo prosto svojim postojanjem nego i “rušilačkom energijom” koju su proizvele kod publike. Reč je, pogađate, o najavi nove Diablo igre i remasterovanog izdanja Warcrafta 3.

  dablo-immortal.png.ea6bc87055ea07e067346d59fe7e094f.png

  Naime, nekoliko meseci unazad se šuškalo o nekom novom Diablo projektu i ta šuškanja su neminovno dovela do situacije “gluvih telefona”. Diablo zajednica je sve otvorenije iznosila “činjenice”, želje i nadanja i sve je mirisalo na Diablo 4 ili barem novu ekspanziju za Diablo 3. Videvši kuda sve to vodi, Blizzard je pokušao da “skine” malo fokus sa Diabla neposredno pred Blizzcon, ali već je bilo kasno. Zajednica je već bila overhajpovana i samo se čekala zvanična potvrda. I potvrda je stigla, dobijamo novi Diablo, ali za mobilne platforme. Hladan tuš, šamar, otrežnjenje. Nazovite to kako hoćete, ali fanovima ovo iznenađenje uopšte nije prijalo. I onda, izliv besa po svim društvenim mrežama, sa akcentom na “izdaju fanova”, “prevaru”, “cash grab” i još svašta.

  Da li je bes opravdan? U principu ne. Diablo 3 je najavljen 2008. a izašao je četiri godine kasnije u “error 37” formi. E to jeste bio problem i tada smo imali sva prava ovog sveta da vrištimo i kukamo kako smo bacili pare na neigriv komad softvera. Sada ne. To što smo sami iskonstruisali punokrvni nastavak jedne od najpopularnijih franšiza ikada, sami smo krivi. Nigde nije eksplicitno rečeno da novi Diablo dolazi na PC. Ljudi su skloni da čuju ono što žele, a onda kada realnost bude drugačija, krive sve osim njih samih. To je identična situacija kada za novu godinu očekujete novu kul igračku, a dobijete slikovnicu. Možete da se ljutite do mile volje, jedini način da igračku na kraju dobijete jeste da budete strpljivi. Naravno, nije problem biti ljut. Problem je biti toksičan. A toksična zajednica ništa dobro ne može da iznedri.

  warcraft-reforged.png.07657decfa331fc2d61b3a958f30f5e8.png

  Sa druge strane, imali smo najavu remastera kultnog Warcraft 3 naslova. Ovoga puta mnogo su glasniji bili oduševljeni fanovi. Kako i ne bi. Ljubimac publike je dobio novo ruho. Igra beskrajnog potencijala, seme WoW-a, preteča Dota-e, pa samim tim u neku ruku i MOBA žanra kao takvog. I uprkos sjajnom trejleru i svim novinama o kojima su developeri diskutovali ceo sat sinoc, pojavila se otrovna družina koja je jedva dočekala da ispali svoje negativne komentare. “Ovo je sramota naplaćivati 30 dolara.” “Zašto Warcraft 3 kada smo hteli Warcraft4”. “Warcrfat 3 odlično izgleda, ne treba mu remaster.” I tako dalje… Ljudi, Blizzard poseduje sve svoje igre (tako stoji u end user licence agreement koji svi preskočimo kada instaliramo igre) i oni sami odlučuju kada i šta će da rade sa njima. Sa druge strane, ako neko ne želi da plati on to neće uraditi i sve je kul. Ne moramo nužno pljuvati samo pljuvanja radi. Hteli smo Warcraft 4? Diskutabilno. Gde bismo ga smestili? Posle trojke? Mm, igrati rts verziju onoga što je WoW već pregazio kroz priču zvuči suvislo. A verujte mi, Blizzard neće otimati lore od WoW-a stavljajući Warcraft rts u budućnost. I na kraju, koja igra više zaslužuje remaster od trojke? Ni jedna. Ali ne brinite, Blizzardov classic department se neće zaustaviti ovde. Pre ili kasnije dobićemo i Diablo remastere, zašto da ne? Samo budimo više friendly a manje salty.
  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

  • ADATA predstavlja tastaturu XPG INFAREX K10 s devet načina osvetljavanja i miš M20 s trajnim OMRON prekidačima

   ADATA® Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi i NAND fleš proizvoda, predstavio je dva nova dodatka za igrače: tastaturu XPG INFAREX K10 i miš M20. Tastatura K10 namenjena je poboljšanju igračkog iskustva i dolazi s devet načina osvetljavanja, tasterima koji sprečavaju ghosting i ergonomskim kapicama za tastere, dok M20 ima dva trajna OMRON prekidača, pet postavki rezolucije i RGB osvetljenje.
   Tastatura za igrače XPG INFAREX K10
   XPG K10 dodaje novu dimenziju igranju s ponudom devet zadivljujućih načina LED osvetljenja, omogućavajući igračima da odaberu nijansu koja najbolje odgovara igrama koje igraju i to na sledeće načine: Flowing Light, Multicolor Breathing, Seven-Color Cycle Flickering, Switchable Static, Six-Color Cycle Breathing, Red and White Breathing Cycle, Red and White Cycle Flickering, White Static te White Breathing. Uz to, K10 pomaže igračima da poboljšaju učinak nekim korisnim funkcijama kao što su 26 tastera koji sprečavaju ghosting radi onemogućavanja promašenih ili slučajnih pritisaka tastera jer u žaru borbe pogrešno pritisnuti taster može značiti poraz. U kombinaciji sa ergonomski zaobljenim kapicama tastera, K10 poboljšava preciznost i istovremeno čini da tasteri budu ugodni na dodir. Praktični multimedijski tasteri omogućavaju brzo prilagođavanje muzike, zvuka i drugih efekata usred igre, bez potrebe za otvaranjem drugih programa ili aplikacija.

   Miš za igrače XPG INFAREX M20
   Zahvaljujući upotrebi OMRON prekidača miš INFAREX M20 nudi igračima responzivnost u pogađanju meta kad je to najvažnije, kao i učinkovito izvođenje zadataka. Osim toga, procena njegovog radnog veka od 20 miliona klikova znači da se radi o snažnom i pouzdanom mišu koji će vas, uz vrhunske performanse, dugo služiti. Dugme za prilagođavanje rezolucije s pet postavki omogućava menjanje osetljivosti pokazivača s 400 na 5000 tački po inču (DPI) radi optimalne kontrole u različitim situacijama. Logotip XPG obogaćen je RGB efektom „disanja“, a tu su i točkić za pomeranje, bočne trake za atraktivniji izgled i ergonomski dizajn za udobnost pri dugim igračkim sesijama i poboljšanu kontrolu. Svi pokreti, uključujući podizanje miša i njegovo pomeranje preko podloge, mogu se izvesti brzo, učinkovito i precizno.
    
   Tačna dostupnost proizvoda XPG INFAREX K10 i M20 može varirati u zavisnosti od regiona. Da biste saznali više o dostupnosti i cenama na konkretnim tržištima, obratite se najbližem predstavništvu kompanije ili maloprodajnom predstavniku XPG-a putem sajta www.xpg.com.
  • A4-B-081S vs A4-B-087S

   By s3, in Gejming Hardware ,
  • Virtus.pro osvojio Kuala Lumpur Major

   By s3, in Dota 2,
  • Noctua NH-U9S

   By s3, in Gejming Hardware ,


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.