Jump to content
 • s3
  s3
  Sign in to follow this  

  PREMINUO LEGENDARNI STAN LEE

  FRESH OFF THE BOAT - "Pie vs. Cake" - Jessica is thrilled to hear Evan is interested in joining the debate team. Yet, when her protégé becomes so good that he beats her at her own game, she second guesses her worth. Meanwhile, Eddie and Emery team up to enter a comic book contest, on an all-new episode of ABC's "Fresh Off the Boat," airing on TUESDAY, MAY 2 (9:00-9:30 p.m. EDT). (Richard Cartwright/ABC via Getty Images) STAN LEE

  Svako ko se iole dotakao Marvelovih stripova i filmova je čuo za Stena Lija, kreatora Spajdermena, Osvetnika i brojnih drugih heroja, a mnogi ga smatraju i čovekom zaslužnim za popularizaciju superheroja.

  Lee je decenijama radio na kreiranju Marvel univerzuma u vidu stripova, a tokom godina smo imali prilike da viđamo i ekranizaciju tih dela, pa su tako filmovi  privlačili gomilu gledalaca i redom obarali rekorde po zaradi.

  Upravo u tim filmovima smo se navikli na ljupkog Stena Lija, on je u svakom Marvelovom filmu imao cameo, ništa spektakularno već se uglavnom pojavljivao kao običan čovek koji vodi normalan život i igrom slučajeva sreće neke od heroja. Tako smo u svakom filmu više sa nestrpljenjem čekali njegovu pojavi nego bilo šta drugo.

  Nažalost, sada se opraštamo od ove legende, koja je preminula u 95. godini života. Lee i u dubokoj starosti nije odustajao od posla kojem je posvetio čitav svoj život, a uz to je bio i veliki humanitarac i svojevremeno je sarađivao i sa  produkcijskom kućom DC Comics.

   


  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.