Jump to content
 • s3
  s3
  Sign in to follow this  

  Mousesports preko Liquida do ESL One New York titul

  Mousesports je uspeo da nakon dužeg vremena dođe do velikog CS:GO trofeja, savladavši u petoj odlučujućoj partiji velikog finala Team Liquid pred njihovom publikom u Njujorku.

  Mousesports je do finala došao pobedom protiv još jedne američke ekipe NRG eSportsa, dok je Liquid savladao Gambit bez ikakve muke, zbog čega su u finale ušli kao favoriti. Nemačka ekipa je uspela da povede 1-0 na mapi Cache, iako je to bio Liquidov pik, što i ne čudi s obzirom na činjenicu da su vezali sedam trijumfa na ovoj mapi. Borba je bila tesna do samog kraja, ali je na kraju mouse odneo 16-12 pobedu i pored dva quad killa Russela "Twistzz" Van Dulkena.

  Team Liquid uspeva da se povrati i veže dve pobede na mapama Nuke i Inerno (16-7 i 16-10). Američka ekipa potom dolazi nadomak titule. Poveli su 11-4 na Dust2, uzeli su i drugu pištolj rundu u nastavku, ali mousesports uspeva da dođe do 14-14 izjednačenja, izgubivši samo dve runde u međuvremenu. Odlazimo u produžetke u kojima mouse pravi prevagu uzevši sve tri runde na T strani što nas dovodi do odlučujuće pete mape.

  Team Liquid je poveo 3-0 na petoj mapi, ali mouse uspeva da se stabiliše i dobije većinu rundi u kojima su obe strane imale oružije. Američka ekipa uspeva da smanji rezultat na 14-7 u nastavku, nakon čega na scenu stupa Chris "chrisj" de Jong i pravi ace sa AWP-om, srušivši snove Liquida koji u poslednjoj rundi nisu imali para za puške zbog čega je mouse uz olakšanje upisao šesnaestu pobedu koja im je donela treću mapu i trijumf u velikom finalu.

  Mousesports je ovim konačno postigao prvi veliki uspeh od kako je Janusz "Snax" Pogorzelski došao u tim, dok je Team Liquid još jednom ispustio trofej iz ruku. Twistzz je na kraju proglašen za MVP igrača turnira, jer se nije moglo zanemariti njegovih 120 fragova u velikom finalu, ali to je bila slaba uteha za kanadskog igrača, koji će morati trofej da potraži na nekom drugom turniru.


  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now • Gejming.rs
  Discord server
  11
  channels
  3
  online
 • Aktuelno

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.