Jump to content
 • s3
  s3
  Sign in to follow this  

  Zonic otkrio kako Astralis deli novac od Majora

  Trener najboljeg CS:GO tima na svetu i aktuelnog Major šampiona Astralisa, Danny "zonic" Sorensen je otkrio u razgovoru za danski portal esportsmagisinet koliko je svako od članova tima dobio od 500.000 dolara koliko su osvojili pobedom na FACEIT London Majoru.

  Tema koliko odlazi igračima a koliko timova od zarađenog novca je jedna od najaktuelnijih od kako esport postoji. Pogotovo od kada je količina novca u profesionalnom gejmingu vrtoglavo skočila u proteklih par godina. Naravno fanovi se najviše pitaju kako ide raspodela novca sa Dota 2 The International turnira, gde pobednički tim već dve godine za redom osvaja neverovatnih 10 miliona dolara, ali ništa manje interesantna tema nije ni u ostalim esportovima.

  Dok neke organizacije drže ovu informaciju za sebe, ostavivši fanove da nagađaju ili veruju glasinama, zonic je bez dlake na jeziku otvoreno i direktno otkrio da je 10% od osvojene nagrade pripalo njemu, dok svako od igrača dobija po 18%, što znači maltene da on dobija po 2% od zarade svakog igrača.

  Kao što se da primetiti, Astralis ne uzima ništa od nagrada, što možda na prvi pogled pomalo čudi, s obzirom da tim osvaja velike pare, ali kada se uzme u obzir činjenica da je Astralis jedan od esport brendova sa najviše sponzora i da novac od sponzorstva verovatno ide na plate igračima, a ostatak organizaciji, ovakva raspodela i te kako ima smisla.

  Naravno da bi se došlo do nivoa gde tim može biti isplativ i pored toga što pare od nagrada pripadaju igračima, esport organizacija mora izgraditi veoma popularan i upečetaljiv brend koji može da privuče veliki broj sponzora, što za sada retko kome polazi za rukom, zbog čega nije čudo da su marketinški eksperti toliko cenjeni i traženi u svetu profesionalnog gejminga.

  Uloga trenera u CS:GO esportu nije jasno definisana, u nekim timovima oni imaju više posla, u drugima manje, ali kada se vidi koliko uigrano i precizno Astralis igra kao celina, jasno je da zonic i te kako obavlja svoj deo posla i pošteno zarađuje svaki dolar koji mu pripadne od celog plena. Astralis pomera granice i postavlja standarde u raznim aspektima esporta i ako ovako nastave, postoji realna šansa da će era Astralis trajati duže od bilo koje koju smo do sada gledali.

   


  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now • Gejming.rs
  Discord server
  12
  channels
  5
  online
 • Aktuelno

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.