Jump to content
 • s3
  s3
  Sign in to follow this  

  Valve uvodi velike promene u Dota 2 esport

  Valve je zvanično najavio početak 2018/2019 takmičarske Dota 2 sezone u kojoj stiže veliki broj promena, od smanjenja broja Minora i Majora, pa sve do prelaznog perioda za dovođenje igrača što je bio jedan od velikih kamena spoticanja za mnoge timove u aktuelnoj sezoni.

  Valve je slušao žalbe timova, igrača i publike, što će se pozitivno odraziti na razvoj Dota 2 esporta u novoj sezoni koja počinje 15. septembra. Cela sezona će imati 5 Minor i 5 Major turnira koji će se igrati povezano. Par dana nakon svakog Minora igraće se Major, na kom više neće biti direktnih poziva već će sve ekipe morati da se izbore kroz kvalifikacije. Svi timovi će moći da igraju i na Major i na Minor kvalifikacijama, a tim koji osvoji Minor, dobiće direktan slot na Majoru koji sledi nakon njega.

  Evo jednog primera kako će to da izgleda:

  17. - 21. septembar: Major kvalifikacije
  23. - 26. septembar: Minor kvalifikacije
  23. oktobar - 4. novembar Minor
  8. - 19. novembar Major

  Kada su Pro Circuit poeni u pitanju, dobijaće ih svi timovi koji budu učestvovali na ovim takmičenjima, a sada poeni neće biti raspoređeni na igrače koji će ih sa sobom prebacivati u timove, već za same ekipe. U slučaju da ekipa promeni igrača u toku sezone izgubiće 20% do tada osvojenih poena, a ukoliko na nekom od velikih turnira ne budu igrali sa prijavljenim sastavom, osvojiće 40% manje poena na tom takmičenju.

  Novo pravilo takođe nalaže da Majori moraju imati 16 ekipa, dok će na Minorima učestvovati duplo manje timova.

  Valve je takođe rešio da uvede i važno pravilo kada je vlasništvo timova u pitanju. Jedna organizacija će moći da ima samo jedan tim koji će učestvovati na The Internationalu, što predstavlja najveći problem za kineske organizacije koje imaju više timova. Napominjemo, ovo se odnosi samo na TI, tako da će oni tokom godine moći sa više ekipa da se takmiče na Majorima, ali će na kraju sezone morati da prodaju jedan tim, ukoliko se uzmimo za primer PSG.LGD i LGD.ForeverYoung kvalifikuju za The International 9.

  Ukoliko želite, sve detalje o novoj sezoni možete pročitati na Valveovom blogu.


  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now • Aktuelno

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.