Jump to content
 • s3
  s3
  Sign in to follow this  

  Real Madrid potvrdio formiranje esport tima u Kini

  Dugo očekivan ulazak slavnog španskog fudbalskog kluba Real Madrid u esport će se konačno desiti, ali ne onako kako smo očekivali. Oni će poput Paris Saint-Germaina za sada biti fokusirani na ogromno kinesko tržište čiji je potencijal nemerljiv u poređenju sa ostalim regijama.

  Real Madrid je na svom zvaničnom Weibo profilu (kineski Tviter) objavio vest o formiranju esport tima u Kini. Oni su se odlučili za siguran potez, ulaganje u FIFA Online 4 igru, a ako se pitate zašto baš u nju, evo i pojašnjenja. U pitanju je besplatna verzija FIFE izuzetno popularna u Kini koja može da se igra i na PC računaru i na mobilnom telefonu. FIFA Online je najpopularnija fudbalska igra u celoj Aziji, a po broju igrača i fanova prednjače Kina i Južna Koreja, dve vodeće azijske esport sile.

  Android verzijom ove igra upravlja Tencent, kompanija vrlo dobro poznata među ljubiteljima esporta, koja drži Riot Games (izdavača League of Legends), a od nedavno kontroliše i dve najpopularnije battle royal igre u Kini - PUBG i Fortnite.

  Iako je Real Madrid najpopularniji fudbalski klub u Evropi, gde drži rekord po broju osvojenih titula Lige Šampiona, ipak je rešeno da se esport proboj odvije u Aziji, a nema sumnje da je toj odluci doprineo i ogroman uspeh Paris Saint-Germain Dota 2 tima, koji je prošle nedelje osvojio svoj prvi Dota 2 Major, savladavši Team Liquid u finalu EPICENTER XL-a, što im je donelo nagradu u iznosu od pola miliona evra.

  Još uvek se čeka otkrivanje sastava prvog Real Madrid Esports tima.


  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now • Aktuelno

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.