Jump to content
 • s3
  s3
  Sign in to follow this  

  A4-B-081S vs A4-B-087S

  A4-Tech je brend poznat po proizvodnji velikog broja gejmerskih periferija iz različitih cenovnih kategorija, tako da svaki korisnik spram svog budžeta može sebi da priušti neku vrstu gejmerske opreme. Pored klasičnih periferija poput miševa i tastatura, mogu se naći razni dodaci i vidžeti pa između ostalog čak i nove podloge za miševe. Na nedavnom testiranju smo imali prilike da se upoznamo upravo sa ovom vrstom proizvoda odnosno dve podloge koje nose oznake A4-B-081S i A4-B-087S.

  Obe podloge su isporučene u gotovo istom pakovanju, razlika je jedino u njihovoj dužini. Dakle u pakovanju su podloge umotane u valjak, a obe kutije su napravljene od providne plastike sa jednom kartonskom poleđinom. Jasno se vidi da je reč o Bloody podbrendu kompanije A4-Tech kako zbog izbora boja tako i zbog samih detalja. Zbog specifičnosti proizvoda koji nam je isporučen, nema nikakvih dodatnih detalja, opreme i sličnog, u ostalom u pitanju su dve klasične podloge bez ikakvih tehnoloških mogućnosti.A4-2.jpg.b5b53df8a4fa2d44f24ae6f50f5cc3fb.jpg

  A4-B-081S je prva podloga koju smo isprobali na kojoj se jasno vidi očit pečat kompanije Bloody. Dakle crvena boja koja je kombinovana sa crnom gde se na određenom delu podloge vidi logo kompanije u vidu ruke što u velikoj meri ističe brend, a istovremeno ima veoma jak i pozitivan uticaj na estetiku uređaja. Na sam dodir podloga sa gornje strane je prijatna, a miš ujedno vrlo lagano klizi po njoj. Takođe treba napomenuti da je najbolji rad bio sa A4-Tech/Bloody gejmerskim miševima, jer je jasno da kompanija pokušava da sve svoje uređaje međusobno poveže na neki način. Senzori miševa koje smo testirali se vrlo brzo prilagođavaju površini bez obzira da li su od istog ili različitog proizvođača. Obodi podloge su crvene boje, jasno se ističu kao okvir, a ono što je posebno naglašeno jeste gumirana površina sa donje strane kojom podloga prianja uz sto ili neku drugu površinu. Tim putem je sprečeno klizanje podloge po površini što je vrlo bitno ukoliko se koriste miševi sa klasičnim glajderima, dok recimo to nije toliko opasno kod posebnih metalnih glajdera koje Bloody ugrađuje na svoje uređaje. Pomenuli smo da podloga nema nikakvih tehnoloških mogućnosti iako smo imali jednom prilikom testiranje podloge sa bežičnim punjenjem za bežične miševe, ali nekog drugog brenda, ne iz kompanije Bloody.

  A4-3.jpg.72844b8d19635f5e47cde210c8cfe5c4.jpg

  Što se tiče gabarita podloge, dimenzije su 350x280mm uz debljinu od svega 2 milimetara. Takođe gornju stranu odnosno podlogu čini platno. Drugi model sa oznakom A4-B-087S je rađen na isti princip kao i prethodni s tim što se glavna razlika ogleda u vidu dimenzija. Dimenzije u ovom slučaju su 700x300mm ali je debljina ostala ista odnosno 2 milimetara. Platno sa gornje strane i gumirana donja strana su takođe zajedničke karakteristike s tim što se u ovom slučaju na podlozi mogu smestiti i miš i tastatura. Mi smo uglavnom radili kombinovanjem A4-Tech/Bloody uređaja, ali nije bilo poteškoća ni prilikom mešanja brendova odnosno upotrebe miševa konkurentskih firmi na ovoj podlozi.

  Zaključak:

  Vrlo jednostavni i praktični proizvodi u vidu podloga za miševe, A4-B-081S i A4-B-087S iako ne donose neke tehnološke novitete mogu poslužiti kao odlično rešenje za kompletiranje A4-Tech/Bloody gejmerske opreme pogotovo za verne potrošače ove kompanije. Uz sve to cena je vrlo niska pa iznosi oko 610RSD za prvi model odnosno 850RSD za drugi model.

  Specifikacije:

  Proizvođač: A4-Tech/Bloody A4-Tech/Bloody
  Model: A4-B-081S A4-B-0872
  Tip: Podloga za miš Podloga za miš i tastaturu
  Podloga: Platno Platno
  Donja strana: Gumirana Gumirana
  Dimenzije: 350x280x2mm 700x300x2mm

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.