Jump to content
 • s3
  s3
  Sign in to follow this  

  A4-Tech P85 Bloody

  A4-P85 je gejmerski miš koji dolazi iz nove P linije kompanije A4-Tech sa podbrendom Bloody. Razlika ove linije u odnosu na druge proizvode ove kompanije jeste implementacija nove tehnologije u osnovne tastere miševa pa se umesto mehaničkih koriste tasteri sa infrared tehnologijom. Na nedavnom testiranju smo imali prilike da vidimo upravo ovaj model, a koji svakako nije prvi uređaj iz P linije kompanije A4-Tech.

  Bloody kao podbrend kompanije A4-Tech ima neki svoj koncept prilikom izrade kutija koji smo viđali puno puta do sada. Uglavnom koncept je drugačiji za gejmerske modele i za one klasične. U slučaju gejmerskih modela glavni cilj je da se na simboličan način prikaže kvalitet, čvrstina i istrajnost uređaja uz isticanje specifikacija kroz celo pakovanje kako spolja tako i nakon otvaranja. Kako je prednja strana rađena poput knjige i moguće je otvoriti tako se unutar nje mogu zateći dodatni detalji vezani za uređaj kao i sam uređaj koji je smešten unutar čvrstog ležišta od čvrste plastike. Unutar kutije se između ostalog nalazi miš sa integrisanim kablom kao i nekoliko papira. Dodatne opreme nije bilo, mada ona nije bila potrebna izuzev softvera koji se preuzima sa zvačne internet prezentacije kompanije.

  A4-P85-2.jpg.52b3ddcabf171750f534e71ca6e6edd9.jpg

  Podprend Bloody jako brine o izboru materijala za svoje miševe koji moraju korisnicima da obezbede veoma udoban osećaj, čvrstinu za agresivnije korišćenje i manje klizanja nakon višesatnog korišćenja. Tako je i u slučaju P85 modela odabrana vrlo čvrsta i kvalitetna plastika koja je dovoljno jaka da podnese i agresivnije korišćenje, a istovremeno je presvučena tankim slojem gume koji pruža veću udobnost i manje klizanja prilikom upotrebe. Miš spada u kategoriju srednje veličine, a naslon za dlan je malo izdignut tako da cela šaka može bez problema da se uklopi na uređaj. Dimenzije miša su 135x35x78 milimetara. Karakteristično za gejmerske miševe je LED osvetljenje koje predstavlja zaštitni znak ovih modela. Tekstura miša je vrlo šarena, ali postoji na tržištu i klasični model u crnoj boji. U oba slučaja šare su napravljene u kombinaciji boje i providne plastike koja stvara bolje osvetljenje uređaja. Dostupno je RGB osvetljenje sa 5 tipova efekata koje je moguće podešavati preko softvera.

  A4-P85-3.jpg.248b7a54e031bd2528800ad8880a2338.jpg

  Sa leve i desne strane uređaja su izrezbarene šare sa pozadinskim LED osvetljenjem koje ujedno pružaju bolji oslonac. Sa leve strane se nalaze dva programabilna tastera, dok se između dva osnovna tastera i scroll točkića, nalaze se tri tastera za odabir između tri režima. Oznake su 1, N i 3, ali nam ovo nije nimalo strano jer su ove oznake tipične za P liniju iz čije smo linije testirali puno uređaja. Kao što smo rekli, inovaciju predstavljaju infrared tasteri na glavnim tasterima i na scroll točkiću dok su ostali rađeni po klasičnom mehaničkom principu. Zahvaljujući takvim tasterima uređaj ima brži odziv i bolju preciznost tokom upotrebe. Svemu tome pomaže i PMW 3325 5K optički gejmerski procesor. Što se tiče povezivanja uređaja, koristi se USB kabl čija je dužina 1.8 metara no da bi sve mogućnosti uređaja bile dostupne neophodan je softver.

  A4-P85-4.jpg.f467c82cfb9d9e0f0df960904d0986fc.jpg

  Sa donje strane uređaja su smešteni Metal X’Glide glajderi napravljeni od metala koji ne zahtevaju često čišćenje kao plastični, dobro se prilagođavaju površini i odlično klize po njoj. Na sredini je smešten otvor za laserski senzor fabričke oznake PixArt PMW3325 sa maksimalnom rezolucijom od 5000DPI. Minimalna vrednost je 1000DPI i moguće je podešavanje pet različitih stepena od 1000 do 5000DPI, tako da smo imali mogućnost da podešavamo uređaj spram zahteva odabrane igre. U softveru postoji šest različitih stepena poznatih kao Sniper Modes i njihov zadatak je da podešavaju nivoe osetljivosti miša. O softveru smo ranije pisali. Reč je o tamnom interfejsu sa jednostavno raspoređenim detaljima izuzev toga što on zahteva minimalno poznavanje engleskog jezika. Preko softvera se konfiguriše osvetljenje, efekti osvetljenja, osetljivost uređaja, režimi i sve ostalo što je dostupno. U saradnji sa internom memorijom miša od 160K sva podešavanja napravljena preko softvera se beleže u memoriji miša tako da nije neophodno ponovno podešavanje usled promene računara. Ipak neophodan je softver i na tom uređaju.

  Zaključak:

  Još jedan primer odlične implementacije Light Strike tastera koji donose bolje performanse uređaja u kombinaciji sa odličnim softverom. Istovremeno je dostupno nekoliko režima za podešavanje osvetljenja, efekata kao i modova za gejming koje podrazumeva i promene nivoa osetljivosti kako bi se uređaj prilagodio svim gejmerskim žanrovima. Cena uređaja je oko 2.500RSD što je spram svih mogućnosti, a i u poređenju sa konkurencijom ovo predstavlja veoma povoljno rešenje.

  Specifikacije:

  Proizvođač: A4-Tech / Bloody
  Model: A4-P85
  Tip: Gejmerski miš
  Senzor: Laserski, PixArt PMW3325
  Osetljivost: 1000 – 5000 DPI
  Procesuiranje slike: 3.61Mega pixel/sec
  Ubrzanje: 20 g
  Brzina praćenja: 100 ips
  Brizina frejma: 4600 fps
  Brzina odziva: 125~1.000 Hz/sec
  Odziv tastera: 0.2 ms
  Tasteri: Infrared
  Glajderi: Metal X’Glide Armor Boot
  Osvetljenje: RGB, 5 efekta
  Ostalo: 6 Sniper Modes, PMW 3325 5K procesor, ugrađena memorija od 160K
  Povezivanje: Žično
  Dužina kabla. 1.8m
  Interfejs: USB 2.0 / 3.0
  Softver: Da
  Operativni sistemi: Windows XP/ Vista/ 7/ 8 /8.1 / 10″
  Dimenzije: 135 x 35 x 78 mm

   

   


  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.



  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now



 • Gejming.rs
  Discord server
  10
  channels
  6
  online
 • Aktuelno

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.