Jump to content
 • s3
  s3
  Sign in to follow this  

  A4-Tech T50

  A4-Tech T50 je još jedan model iz Bloody podbrenda koji je u sklopu kompanije A4-Tech. Svi uređaji ove linije proizvoda su vrlo slični, međusobno imaju najviše razlika u dizajnu dok su im mogućnosti odnosno sposobnosti manje više veoma slične. Ipak te razlike postoje da bi se korisnicima ponudili uređaji sa različitom cenom kako bi svaki korisnik spram svog finansijskog stanja mogao sebi da priušti bar jedan ovakav uređaj. Nedavno smo na testiranju imali A4-T50 gejmerski miš.

  Pakovanje je već standardizovano za ovu kompaniju što smo redovno pominjali kroz prethodna testiranja. Kutija ima takav dizajn da već unapred naglasi jačinu i kvalitet uređaja, a u pitanju je model sa puno tehničkih detalja, logoa, slika i ostalih detalja. Nakon otvaranja kutije izvukli smo veliki plastični komad unutar koga je smešten miš koji je na vrlo efektivan način zaštićen od prašine i oštećenja prilikom transporta. Sadržaj se nimalo ne razlikuje od uobičajenog što smo viđali ranije. Tako ununtar kutije imamo samo uređaj sa integrisanim kablom za povezivanje, a tu je i nekoliko papira. Diska nažalost takođe nema, pa se softver preuzima sa zvaničnog sajta kompanije, mada nama to nije bilo potrebno jer smo već imali instaliran softver koji radi sa svim Bloody uređajima.

  A4-TECH-T50.jpg.f6255fff0cc334de8a0698433e3f41eb.jpg

  Kao što smo rekli uređaji su međusobno slični u linijama kompanije Bloody odnosno podbrenda. Tako su recimo modeli sa oznakom T vrlo slični jedni drugima, uz blaga odstupanja, a isto važi i za ostale linije sa oznakama V, Q, A, N i R. Ono što je tipično za većinu uređaja jeste upotreba vrlo čvrste kvalitetne plastike koja je sposobna da podnese i nešto grublje odnosno agresivnije korišćenje, a što predstavlja vrlo važnu osobinu koju miševi treba da poseduju ukoliko su u rukama onih impulsivnijih gejmera. Takođe preko plastike se koristi i tanak sloj gume pa tako možemo da kažemo da je reč o gumiranoj plastici čija je površina veoma udobna i ujedno prijatna na dodir, a pritom smanjuje klizanje i otklanja osećaj zamora prilikom igranja na „duže staze“. U slučaju T50 modela, levi i desni klik nemaju potpuno ravnu površinu već blago ugraviranu šaru koja je još prijatnija pod prstima. Među tasterima se nalazi scroll točkić sa gumiranom površinom i LED osvetljenjem, a njega prate još nekoliko programabilnih tastera koji služe da prilagode uređaj raznolikosti gejmerkih žanrova. No najčešće smo koristili miša u FPS (First Person Shooter ili ukratko pucačinje) igrama jer se tada najbolje prilagođavao.

  A4-T50-3.jpg.b362a07a72ef653c34e4780e166b5134.jpg

  Između naslona za dlan i prednjeg dela nalazi se predeo sa jednom šarom na kojoj je ispisan logo podbrenda Bloody. Naslon za dlan je vrlo prijatan na dodir, a dizajn ostavlja utisak da je dužina miša podesiva, ali u praksi to nije moguće. Sa leve i desne strane se nalazi izgravirana šara koja je podjednako prijatna na dodir s tim što se na levoj strani nalaze dva programabilna tastera kojih nema sa desne strane pa su levoruki korisnici uskraćeni za dve dodatne opcije. Spreda je ugrađen kabl sa tkaninastom kvalitetnom izolacijom koja pomaže u sprečavanju lomljenja kabla što bi vremenom dovelo do pojave mehaničkih oštećenja na kablu. Interfejs je USB pa je od računara neophodan samo jedan slobodan USB konektor. Dužina kabla je oko 1.8 metara. Što se tiče donje površine, na njoj su smešteni glajderi ali u ovom slučaju Metal Glide X glajderi napravljeni od metala. Prednosti su bolje klizanje po površini i veća otpornost na prljavštinu, ali je povremeno održavanje svakako neophodno. Sredina donje površine je rezervisana za optički senzor.

  A4-T50-4.jpg.079b71bc6151f4d4dadffe2fb37d80e3.jpg

  Mogućnosti uređaja su vrlo slične prethodnim modelima. I u ovom slučaju smo primetili optički senzor sa mogućnošću podešavanja osetljivosti u pet stepena: 800, 1000, 1200, 1600 i 4000 DPI uz dodatne konfiguracije preko softvera koji je kompatibilan i sa starijim verzijama operativnog sistema. Prisutna su četiri tastera za podešavanje načina „pucanja“ u video igrama, a uspešno su implementirani infrared tasteri na levom, desnom kliku i na scroll točkiću što je obezbedilo brži odziv i veću preciznost. Što se tiče gejmerskih žanrova, u tom pogledu nije bilo nelagodnosti sa prilagođavanjem no ipak poseban fokus je bačen na FPS igre sa kojima uređaj radi najbolje. Takođe treba pomenuti memoriju od 160K, a njena uloga je beleženje svih postavki na memoriju uređaja tako da ne moramo ponovo da podešavamo sve opcije usled promene računara. Ipak neophodan je softver i na tom računaru da bi sve radilo kako treba. Jedino nam nedostaje bolje LED osvetljenje koje je u ovom slučaju ograničeno samo na crvenu boju i to bez ikakvih efekata.

  Zaključak:

  Pristupačan i veoma kvalitetan model koji po ceni približnoj 3.000RSD pruža odličan sklop kvaliteta, čvrstine i udobnosti koji su ukombinovani sa infrared tasterima i softverom koji upotpunjuje ceo doživljaj omogućivši nam veću manipulaciju uređajem. Brzina i odziv tastera su vrhunski, interna memorija ume dobro da posluži u pojedinim situacijama i pritom se miš prilagođava raznovrsnim žanrovima video igara.

  Specifikacije:

  Proizvođač: A4-Tech / Bloody
  Model: A4-T50
  Tip: Gejmerski miš
  Senzor: Optički
  Nivoi osetljivosti: 5
  Osetljivost: 800, 1000, 1200, 1600, 4000 DPI
  Odziv (polling rate): 125~1000 Hz/sec (4-level adjustable)
  Ubrzanje: 23g
  Broj tastera: 9
  Tasteri: Infrared
  Softver: Da
  Brzina praćenja: 60~160 inches/sec(ips)
  Interna memorija: 160K
  Procesuiranje slike: 2.41 Mega pixels/sec
  Specijalni glajderi: Da, Metal X’ Glide Armor Boot
  Povezivanje: Žično
  Interfejs: USB
  Dužina kabla: 1.8m
  Dimenzije: 119 x 39 x 78 mm

   

   

   

   

   

  A4-T50-1.jpg

  Edited by s3


  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

  • ADATA predstavlja tastaturu XPG INFAREX K10 s devet načina osvetljavanja i miš M20 s trajnim OMRON prekidačima

   ADATA® Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi i NAND fleš proizvoda, predstavio je dva nova dodatka za igrače: tastaturu XPG INFAREX K10 i miš M20. Tastatura K10 namenjena je poboljšanju igračkog iskustva i dolazi s devet načina osvetljavanja, tasterima koji sprečavaju ghosting i ergonomskim kapicama za tastere, dok M20 ima dva trajna OMRON prekidača, pet postavki rezolucije i RGB osvetljenje.
   Tastatura za igrače XPG INFAREX K10
   XPG K10 dodaje novu dimenziju igranju s ponudom devet zadivljujućih načina LED osvetljenja, omogućavajući igračima da odaberu nijansu koja najbolje odgovara igrama koje igraju i to na sledeće načine: Flowing Light, Multicolor Breathing, Seven-Color Cycle Flickering, Switchable Static, Six-Color Cycle Breathing, Red and White Breathing Cycle, Red and White Cycle Flickering, White Static te White Breathing. Uz to, K10 pomaže igračima da poboljšaju učinak nekim korisnim funkcijama kao što su 26 tastera koji sprečavaju ghosting radi onemogućavanja promašenih ili slučajnih pritisaka tastera jer u žaru borbe pogrešno pritisnuti taster može značiti poraz. U kombinaciji sa ergonomski zaobljenim kapicama tastera, K10 poboljšava preciznost i istovremeno čini da tasteri budu ugodni na dodir. Praktični multimedijski tasteri omogućavaju brzo prilagođavanje muzike, zvuka i drugih efekata usred igre, bez potrebe za otvaranjem drugih programa ili aplikacija.

   Miš za igrače XPG INFAREX M20
   Zahvaljujući upotrebi OMRON prekidača miš INFAREX M20 nudi igračima responzivnost u pogađanju meta kad je to najvažnije, kao i učinkovito izvođenje zadataka. Osim toga, procena njegovog radnog veka od 20 miliona klikova znači da se radi o snažnom i pouzdanom mišu koji će vas, uz vrhunske performanse, dugo služiti. Dugme za prilagođavanje rezolucije s pet postavki omogućava menjanje osetljivosti pokazivača s 400 na 5000 tački po inču (DPI) radi optimalne kontrole u različitim situacijama. Logotip XPG obogaćen je RGB efektom „disanja“, a tu su i točkić za pomeranje, bočne trake za atraktivniji izgled i ergonomski dizajn za udobnost pri dugim igračkim sesijama i poboljšanu kontrolu. Svi pokreti, uključujući podizanje miša i njegovo pomeranje preko podloge, mogu se izvesti brzo, učinkovito i precizno.
    
   Tačna dostupnost proizvoda XPG INFAREX K10 i M20 može varirati u zavisnosti od regiona. Da biste saznali više o dostupnosti i cenama na konkretnim tržištima, obratite se najbližem predstavništvu kompanije ili maloprodajnom predstavniku XPG-a putem sajta www.xpg.com.
  • A4-B-081S vs A4-B-087S

   By s3, in Gejming Hardware ,
  • Virtus.pro osvojio Kuala Lumpur Major

   By s3, in Dota 2,
  • Noctua NH-U9S

   By s3, in Gejming Hardware ,


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.