Jump to content
 • s3
  s3
  Sign in to follow this  

  Reprodukujte atmosferu žive muzike uz Sony MDR-Z7M2 Premium slušalice

  Kompanija Sony predstavila je MDR-Z7M2, naslednika visoko ocenjenih slušalica MDR-Z7. Ovaj model nasleđuje tehnologiju MDR-Z1R Signature serije kao što su Fibonači rešetka sa šarom i balansirani kabl za povezivanje prečnika 4,4 mm u kutiji.

  Kao još jedan dokaz posvećenosti kompanije Sony audio izuzetnosti, Z7M2 odlikuje širok frekvencijski odziv i dinamički opseg sa linearnim ravnim talasnim frontom, čime slušaocima pruža realističnu reprodukciju „vazduha“ oko muzičkih instrumenata i glasova; trodimenzionalni i prostorni zvučni doživljaj koji postoji u prostoru žive muzike. Upotrebom HD drajvera od 70 mm zajedno sa membranom od tečnog kristalnog polimera presvučenom aluminijumom, u kojoj je kupola uvećana, a njen profil optimizovan, slušalice Z7M2 pružaju slušaocima poboljšanu reprodukciju muzike.

  Ekspertski zvuci za sofisticirane ljubitelje muzike

  Slušalice Z7M2 poseduje nove drajvere preuzete sa MDR-Z1R i adaptirane, uključujući nove i unapređene membrane od tečnog kristalnog polimera presvučene aluminijumom u cilju postizanja prirodnog zvuka bez bojenja pri srednje-visokom frekvencijskom opsegu. Kupola membrane je povećana, a njen profil optimizovan, što daje jasan zvuk pri srednje-niskom opsegu, i vrhunski zvuk pri srednje-visokom opsegu. Drajver sadrži veći magnet (duplo veće zapremine nego kod MDR-Z7), čime se postiže veća snaga i, time, oštriji i jasniji zvuk.

  Fibonači rešetka sa šarom napravljena od krute smole je istovremeno tanka i čvrsta. Ovo svodi na najmanju moguću meru prigušivanje zvuka rešetkom na ultra visokim frekvencijama u cilju postizanja besprekorne reprodukcije zvuka na svim frekvencijama.

  Pored toga, Beat Response Control, posebni akustični port na kućištu, kontroliše protok vazduha iza drajvera i optimizuje kretanje membrane pri reprodukovanju niskih frekvencija. Istovremeno, on poboljšava prolazne karakteristike basa i daje precizan ritam.

  Druge karakterisike Z7M2 uključuju upotrebu specijalnih kontakata od bezolovnog lema i legure Corson u priključcima za povezivanje slušalica. Posebni lem audio kvaliteta koji je razvio Sony takođe je upotrebljen kako bi se gubici na putu signala sveli na najmanju moguću meru i obezbedila čistoća kontakta. Legura Corson (vrsta bakarne legure) je idealan materijal za povezivanje električnih kontakata u priključcima zbog niske vrednosti otpora i velike izdržljivosti.

  Sony-Z7M2-3.thumb.jpg.578a8537bb6da6bd114d4f05a61c04f6.jpg

  Kablovi i veze

  Z7M2 se isporučuje sa dva različita kabla za slušalice; standardni nebalansirani kabl i balansirani kabl za povezivanje. Primenjena je fiksna struktura s prstenom za blokiranje vijka kako bi se postigla visoka pouzdanost veze i unapredila izdržljivost. Pored toga, srebrna presvlaka je korišćena na bakarnom balansiranom kablu da bi se postigli finiji detalji, jasniji visoki tonovi i manje opadanje kvaliteta zvuka.

  Kompanija Sony takođe preporučuje svoje kablove koje je razvila zajedno sa KIMBER KABLE® (prodaju se odvojeno[1]), koje odlikuje izuzetnost kompanije Sony u inženjeringu slušalica i ekspertiza KIMBER KABLE u dizajnu i konstrukciji žica, čime se stvaraju jedinstveni visokokvalitetni kablovi za slušalice koji dalje poboljšavaju reprodukciju zvuka. Zahvaljujući strukturi sa 8 upletenih žica, kablovi postižu odličan kvalitet zvuka sa većom jasnoćom, nižom eksternom bukom, minimiziranim smetnjama i optimalnim električnim parametrima. Pozlata pruža izuzetnu provodljivost u cilju obezbeđenja čistoće signala. Upotreba aluminijumske legure na delu za hvatanje omogućava odlične akustične performanse pružanjem boljeg smanjenja zvučnih vibracija. Konektori slušalica imaju fiksne strukture s prstenom za blokiranje vijka, koje omogućavaju stabilne i bezbedne konekcije.

  Sony-Z7M2-1.thumb.jpg.00d7ba792c4115f4c6fd26c26cf859c3.jpg

  Udobnost je od presudne važnosti

  Kako bi se poboljšala udobnost nošenja Z7M2, ergonomski oblikovani jastučići za uvo sa 3D šivenjem su uključeni. To obezbeđuje viši nivo udobnosti uz balansirani pritisak. Čak tokom dugih perioda korišćenja, jastučići obezbeđuju ergonomski oblik koji je dizajniran da odgovara karakteristikama korisnikove glave. Ova obuhvatajuća struktura smanjuje curenje zvuka povećanjem vazdušne zaptivenosti, čime slušalac dobija moćan duboki bas. Jastučić od meke uretanske pene koja upija i otpušta vlagu odabran je za površinu jastučića za uvo. To pomaže da se smanji eventualni osećaj znojenja i pruži udoban doživljaj dužeg slušanja.

  Traka za glavu od skaja sa držačem i klizačem od aluminijumske legure obezbeđuje da slušalice Z7M2 budu lagane, ali i izdržljive. Poseban proces eloksiranja obezbeđuje povećanu čvrstoću držača, uz svođenje na najmanju moguću meru ogrebotina prouzrokovanih svakodnevnom upotrebom. Posebna pažnja je posvećena dizajniranju strukture unutrašnje ose za Z7M2 gde se tačka bočnog pritiska nalazi bliže glavi. To obezbeđuje bolju stabilnost pri nošenju za korisnika u svakom trenutku. Slušalice Z7M2 takođe imaju tihi zglobni mehanizam koji svodi na najmanju moguću meru mehaničku buku prouzrokovanu kretanjem zglobova, čime obezbeđuje neometani doživljaj slušanja za najzahtevnijeg slušaoca.

   

  Sony MDR-Z7M2 premium slušalice biće dostupne u odabranim evropskim zemljama od oktobra 2018. godine.


  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

  • ADATA predstavlja tastaturu XPG INFAREX K10 s devet načina osvetljavanja i miš M20 s trajnim OMRON prekidačima

   ADATA® Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi i NAND fleš proizvoda, predstavio je dva nova dodatka za igrače: tastaturu XPG INFAREX K10 i miš M20. Tastatura K10 namenjena je poboljšanju igračkog iskustva i dolazi s devet načina osvetljavanja, tasterima koji sprečavaju ghosting i ergonomskim kapicama za tastere, dok M20 ima dva trajna OMRON prekidača, pet postavki rezolucije i RGB osvetljenje.
   Tastatura za igrače XPG INFAREX K10
   XPG K10 dodaje novu dimenziju igranju s ponudom devet zadivljujućih načina LED osvetljenja, omogućavajući igračima da odaberu nijansu koja najbolje odgovara igrama koje igraju i to na sledeće načine: Flowing Light, Multicolor Breathing, Seven-Color Cycle Flickering, Switchable Static, Six-Color Cycle Breathing, Red and White Breathing Cycle, Red and White Cycle Flickering, White Static te White Breathing. Uz to, K10 pomaže igračima da poboljšaju učinak nekim korisnim funkcijama kao što su 26 tastera koji sprečavaju ghosting radi onemogućavanja promašenih ili slučajnih pritisaka tastera jer u žaru borbe pogrešno pritisnuti taster može značiti poraz. U kombinaciji sa ergonomski zaobljenim kapicama tastera, K10 poboljšava preciznost i istovremeno čini da tasteri budu ugodni na dodir. Praktični multimedijski tasteri omogućavaju brzo prilagođavanje muzike, zvuka i drugih efekata usred igre, bez potrebe za otvaranjem drugih programa ili aplikacija.

   Miš za igrače XPG INFAREX M20
   Zahvaljujući upotrebi OMRON prekidača miš INFAREX M20 nudi igračima responzivnost u pogađanju meta kad je to najvažnije, kao i učinkovito izvođenje zadataka. Osim toga, procena njegovog radnog veka od 20 miliona klikova znači da se radi o snažnom i pouzdanom mišu koji će vas, uz vrhunske performanse, dugo služiti. Dugme za prilagođavanje rezolucije s pet postavki omogućava menjanje osetljivosti pokazivača s 400 na 5000 tački po inču (DPI) radi optimalne kontrole u različitim situacijama. Logotip XPG obogaćen je RGB efektom „disanja“, a tu su i točkić za pomeranje, bočne trake za atraktivniji izgled i ergonomski dizajn za udobnost pri dugim igračkim sesijama i poboljšanu kontrolu. Svi pokreti, uključujući podizanje miša i njegovo pomeranje preko podloge, mogu se izvesti brzo, učinkovito i precizno.
    
   Tačna dostupnost proizvoda XPG INFAREX K10 i M20 može varirati u zavisnosti od regiona. Da biste saznali više o dostupnosti i cenama na konkretnim tržištima, obratite se najbližem predstavništvu kompanije ili maloprodajnom predstavniku XPG-a putem sajta www.xpg.com.
  • A4-B-081S vs A4-B-087S

   By s3, in Gejming Hardware ,
  • Virtus.pro osvojio Kuala Lumpur Major

   By s3, in Dota 2,
  • Noctua NH-U9S

   By s3, in Gejming Hardware ,


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.