Jump to content
 • s3
  s3
  Sign in to follow this  

  Firefox će automatski blokirati sva praćenja

  U Mozilli, koja brine o razvoju web browsera Firefox, odnedavno rade na izdanju Firefox Focus, pojednostavljenom browseru koji blokira sve trackere i internet kolačiće (cookies) i briše podatke o surfovanju nakon što ga zatvorite.

  Ali, neće se zaustaviti na tome. Od iduće godine i glavno izdanje Firefoxa blokiraće sve skripte za praćenje automatski i ponuditi nam set mehanizama pomoću kojih ćemo imati bolju kontrolu nad deljenjem podataka sa web odredištima.

  U Mozilli kažu da su se na to odlučili zbog niza neželjenih posledica koje praćenje kretanja posetilaca po web odredištima ima, poput na primer sporijeg učitavanja stranica.

  Takvo je blokiranje već aktivirano u izdanju Firefox Nightly. Svim korisnicima tog web pregledača trebalo bi postatii dostupno u januaru 2019. godine, za kada je najavljen Firefox 65.

  Kritičari upozoravaju kako bi uvođenje blokiranja moglo dovesti do problema ukoliko će se odnositi na rasprostranjene alate poput Google Analyticsa. Zasada još nije poznato hoće li blokiranje biti uvedeno i u Firefox za Android.


  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now • Gejming.rs
  Discord server
  11
  channels
  10
  online
 • Aktuelno

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.