Jump to content

s3

Administrators
 • Content count

  557
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
 • Points

  0 [ Donate ]

Everything posted by s3

 1. Pomalo tiho i bez ikakve prethodne najave, studio Team Cherry je predstavio nastavak jedne od najboljih indie igara iz 2017. godine – Hollow Knight: Silksong. Igra donosi potpuno novo iskustvo, nove teritorije sa ustaljeno prelepim animacijama i šarenolikim koloritom. Silksong nas stavlja u ulogu princeze Hornet koja će se susresti sa preko 150 neprijatelja i gomila misterija kako bi se zaštitilo kraljevstvo. Kada je original u pitanju, već ste viđali da su developeri izdali gomilu besplatnog sadržaja za sve igrače, a taj stav će održati i u nastavku, pa je Silksong besplatan za sve koji su podržali prvi igru na Kickstarteru. Trenutno nije poznato kada će se Silksong pojaviti, ali znamo da će biti dostupan putem Steam i Switch platformi.
 2. Čekaćemo još dosta dugo dok CD Projekt Red ne izda novi naslov veliokog kalibra u Witcher univerzumu, ali srećom imamo izuzetno posvećenu zajednicu modera sa novim kreacijama koje nas stalno iznova vraćaju u dobro poznati svet. O Witcher 3 – Enhanced Edition modu ste možda već čuli jer je relativno dugo dostupan za preuzimanje, ali nam je on sada ponovo zapao za oko jer je njegov kreator izdao novo ažuriranje. Alhemija uključuje dva faktora – kvalitet i čistoću – što određuje koliko će sastojaka biti potrebno za spravljanje napitaka, a prisutno je i “rastavljanje” napitaka za dobijanje osnovnih sastojaka. Ulja su odrađena iznova, a tu su i nova koja čine da neprijatelji budu otrovani, paralizovani, krvare više i slično. Promene su takođe doživeli i talenti koji su izmenjeni u potpunosti, ili blago modifikovani tako da igrači imaju znatno više opcija pri upotrebi znakova. Mehanika borbe je doživela izmene kada su u pitanju neprijatelji prema kojima gaji jednake slabosti i dosta je ranjiv, bez obzira na eličinu i tip neprijatelja. To nisu sve novine koje je 4.0 verzija ovog moda dobila, ali se svaka stavka ogleda u pojačanom realizmu u univerzumu Witchera 3. Više detalja vas očekuje u videu ispod, a samu modifikaciju možete preuzeti putem ovog linka.
 3. Kao i mnoge druge kompanije, Ubisoft je otkrio kako je napredovao u prethodnom tromesečju, a ujedno je otkrio i planove za dalji period, odnosno narednu fiskalnu godinu. Ova francuska kompanija je u prvih 9 meseci tekuće fiskalne godine ostvarila zaradu od čak 1,3 milijarde dolara, što je povećanje od 13% u odnosu na isti period prošle godine. Zaradu su svakako vodili novi naslovi kao što su Far Cry 5 i Assassin’s Creed Origins, ali i igre koje Ubisoft održava već godinama i koje imaju izuzetno veliku bazu igrača, kao što je Rainbow Six Siege. Ipak, iz Ubisoft ne gledaju samo na uspeh u prethodnom periodu i ne dozvoljavaju da taj zarađeni novac miruje, već planiraju da u narednih godinu dana, odnosno do 31. marta 2020. godine, izdaju 3-4 AAA naslova. Nije se govorilo o kojim je igrama reč i da li pripadaju postojećim franšizama, ali znamo da nećemo dobiti novi Assassin’s Creed. Od igara koje očekujemo to je Skull and Bones, koji je već nekoliko godina najavljivan, a od nenajavljivanih očekujemo treći deo iz Watch Dogs serijala. Od potencijalnih drugih naslova nemamo ideju, ali jedva čekamo da vidimo šta spremaju iz Ubija.
 4. Ako pitate zagrižene Zelda fanove koja je jedna od najbitnijih Zelda igara ikada, odgovor će biti veoma jednostavan – Link’s Awakening. Ne zato što je to najbolja igra u serijalu, možda najlepša ili je imala najbolju priču, ne. Prosto zato što je to bila prva Zelda koju ste mogli da igrate gde god da ste želeli! Jer je prva “prenosiva” Zelda, koju je Nintendo napravio za Gamey Boy daleke 1993. godine. Osim toga, mnoge ključne mehanike koje obeležavaju serijal su stigle sa ovom igrom, kao što su letenje na Cuccosu, trgovina, pecanje i mini boss borbe. Zato nas i ne čudi odluka Nintenda da upravo ova igra dobije rimejk, koji je predstavljen juče na Nintendo Direct, i to kakav rimejk! Ovo što vidimo na trejleru izgleda prelepo, od “minijature” dizajna, preko svih detalja na mapi i nove HD muzike i zvučnih efekata. Igra deluje kao prava “bombonica” u nedostatku boljih reči, i jedva čekamo da se ponovo upustimo u avanture na Koholint ostrvu.
 5. Stvarno je teško ispratiti koliko je franšiza i studija u proteklih godinu i nešto kompanija THQ Nordic dovela pod svoje okrilje, a ona ni sada ne pokazuje znake stajanja i uz to beleži odličan rast po zaradi. Ova austrijska kompanija je sada kupila češki studio Warhorse, koji se pre godinu dana proslavio sa odličnim Kingdom Come: Deliverance. THQ Nordic je za 33.2 miliona eura kupio sve deonice studija i postao punkrvni vlasnik, pa je tako preuzeo i Kingdom Come IP. Ovo su stvarno sjajne vesti za obe strane, a pogotovu za igrače, jer Warhorse sada ima izuzetno čvrts finansijski oslonac za razvoj video igara, i za svoje nove projekte se ne moraju više okretati Kickstarteru, koji nekada baš i ne daje pozitivne rezultate.
 6. Metro Exodus je u poslednjih par nedelja pod negativnim kritikama od strane igrača jer su developeri svega dve nedelje pred izlazak prihvatili ponudu Epic Gamesa i prešli na njihovu platformu, zanemarivši Steam. Iako je taj potez došao naglo i nepredviđeno, developeri su otkrili da će ispoštovati one koji su igru prednaručili putem Steam-a. Sada nam zvanični Twitter profil igre otkriva da će igrači na Steamu imati mogućnost da igru preuzmu pre nego što ona izađe, takozvani preload period, kako bi mogli da je zaigraju čim postane dostupna. Ono što je zanimljivo, a nekim i komično, je to da preload neće postojati za kupce igre na Epic Games prodavnici, čija će Exodus ekskluziva biti u narednih godinu dana. To u suštini znači da će igrači koji su igri prednaručili putem Steam platforme imati prilike da zaigraju igru pre ostalih. Ovo je jedan od pokazatelja da EGS treba još da se razvija u pozitivnom smislu tako što će igračima pružati olakšavajuće funkcije, a nadamo se da će ubuduće i pre-load biti jedna od njih.
 7. Za slučaj da nemate nikakvih obaveza tokom predstojećeg vikenda, i par dana pre njega, ondavam preporučujemo da svoje taktičko umeće isprobate u Rainbow Six Siege. Ova pucačina iz Ubisoftove kuhinje je besplatna za igranje sve do 17. februara, na Steam, PS4 i Xbox One platformama, a već sada je moguće preuzeti je i igrati. Sav postojeći sadržaj je dostupan igračima na probu, a pripremljen je i popust za one koji se odluče da kupe original. Promocija ne dolazi tek tako, već zato što je počela nova sezona sadržaja u igri koja nas sa novom mapom vodi u užarenu Australiju. Nedavno je objavljeno i da je R6 Siege dostigao čak 45 miliona igrača, što je stvarno za svaku pohvalu, pogotovu zato što je u pitanju igra stara par godina.
 8. Ubisoft je tokom svih ovih godina čvrsto prisvojio praksu kojom pre svaki izlazak svoje igre održava razna testiranja u vidu zatvorenih i otvorenih beta, u kojima je cilj testirati stabilnost klijenta i servera, ali i otkriti nekoliko problema i bagova koji su promakli. Tako nas uskoro i u vratolomnom Trials Rising očekuje beta testiranje otvorenog formata koje je besplatno za sve. Otvorena beta važi za sve platforme na kojima će se pojaviti ova igra(PC, PS4, Xbox One, Switch) i trajaće od 21. do 24. februara. U pogledu sadržaja, igrače očekuje 18 nivoa sa različitim nivoima težine za kompletiranje u solo maniru, a moguće je i multiplejer takmičenje, kao i igranje u vidu co-op misija, gde dva igrača kontrolišu jedan motocikl. Ubrzo po završetku testa, već 26. februara, Trials Rising stiže na police, a ispod možete videti šta je planirano za igru nakon izlaska.
 9. Remaster originalne Crash Bandicoot trilogije je leta 2017. godine stigao ekskluzivno za Playstation 4, a developeri igre su godinu dana kasnije odlučili da igru prenesu i igračima na ostalim platformama. Sam remaster, kao i multiplatformski release, se pokazao kao odličan potez za Activision koji je sada otkrio da je Crash Bandicoot N. Sane Trilogy do sada prodat u preko 10 miliona primeraka. Nije otkriveno u koliko su primeraka prodata osvežena izdanja igara Crash Bandicoot, Cortex Strikes Back i Warped za svaku od platformi, ali pretpostavljamo da tu prednjači Playstation 4, dok su ostale platforme svakako pomogle da se ova visoka brojka i ostvari. Activision je ove jeseni izdao i remaster Spyro trilogije za PS4 i Xbox One, a očekuje se da će uskoro biti otkrivena i Switch verzija, kao i ona za računare.
 10. DeepCool nastavlja da na tržište plasira uređaje koji po nižoj ceni od konkurencije pokušavaju da obezbede što kvalitetnije performanse i kvalitet. Jedan od takvih modela koji košta negde oko 30$ je upravo DeepCool Gammaxx400, ali ostaje pitanje da li on može da obezbedi dovoljno rashladne snage nekim od jačih procesora koji se uglavnom koriste u izradi gejmerskog hardvera. Nedavno smo, u cilju davanja odgovora na to pitanje, pribavili jedan primerak Gammaxx400 kulera koji smo brže bolje podvrgli testiranju sa željnim iščekivanjem rezultata. Kuler je isporučen u beloj kutiji od kartona, osrednjeg kvaliteta izrade, ali je uprkos izgledu kutije, način pakovanja bio za svaku pohvalu. Sa prednje strane se nalazi veliki broj specifikacija, slika uređaja, uputstva na više jezika sa logoom kompanije i oznakom uređaja. Nakon otvaranja kutije izvukli smo uređaj u besprekornom stanju što samo ukazuje da je kompanija bila izuzetno pažljiva prilikom smeštanja uređaja u kutiju. Pored ventilatora i radijatora od metala nalazi se puno elemenata koji su neophodni za montažu uređaja na matičnu ploču, a koji su neophodni zbog složenosti samog uređaja. Postolja koja se koriste za montažu uređaja na matičnu ploču su u ovom slučaju od metala što nas je prijatno iznenadilo. Radijator kulera Gammaxx 400 je napravljen od uobičajenih elemenata koji obuhvata veliki broj aluminijumskih žica kroz koje prolaze 4 bakarne cevi sa ukupno 8 tačaka putem kojih se učvršćuje veza između aluminijuma i bakra. Radijator je vrlo čvrst i kvalitetan, ali osim čvrstine 4 bakarne cevi pružaju bolji razvod toplote kroz ceo uređaj kako bi kuler koji se povezuje pomoću dve metalne žice ravnomerno hladio ceo uređaj. Listovi aluminijuma su sjajni, već estetski odišu kvalitetom dok je gornji list rezervisan za logo kompanije koji je blago ugraviran tek toliko da bude vidljiv, a da sa druge strane ne dovede do prevelikog istanjivanja aluminijuma. Bakarne žice pri dnu povezane su jednom pločicom nepravilnog oblika dok je donja površina koja se lepi na procesor fino uglačana i glatka te naleže na procesor vrlo glatko. Sa druge strane imamo ventilator čiji je prečnik 120 milimetara. Kao što je uobičajeno, ventilator je napravljen od plastike u ovom slučaju crne boje i vrlo visokog kvaliteta. Na sredini ventilatora unutar koga je smešten motor, nalepljen je logo kompanije ispod koga se nalazi mala gumica koja se otvara ukoliko je ventilatoru neophodno podmazivanje. Glava ventilatora se sastoji od 9 plastičnih lopatica koje su blago providne kako bi se postigao bolji efekat osvetljenja dok su za osvetljenje zadužene LED diode plave boje kojih ima ukupno četiri i koje su ravnomerno raspoređene. Povezivanje ventilatora i radijatora se vrši preko dve metalne i čvrste žice koje nakon povezivanja pružaju pouzdanu i veoma čvrstu vezu. Što se tiče gabarita, jasno je da je reč o modelu za gejmerska kućišta i generalno za jače hardverske sklopove, a dimenzije uređaja su 135x80x154.5mm sa težinom od oko 600 grama. Montaža kulera se vrši preko metalnih ležišta sa metalnim zavrtnjima oko kojih se nalaze opruge. Čvrstina je na taj način obezbeđena i čak podignuta na viši nivo u odnosu na klasična ležišta od plastike. Pritom treba dodati da postoje gumeni dodaci za šrafove čime se ublažavaju vibracije proizvedene od strane ventilatora. Alat gotovo da nije potreban, izuzev jednog malog šrafcigera kako bi se kuler učvrstio kako treba. Što se tiče konekcije, veza sa matičnom pločom se uspostavlja preko jednog četvoropinskog konektora što vredi pohvaliti. Prednost četvoropinskog konektora jeste mogućnost kontrole brzine pa u ovom slučaju uređaj radi pri brzini koja je u tom trenutku neophodna. Kako bismo uopšte testirali uređaj, neophodan je adekvatan hardverski sklop koji u ovom slučaju nije bio nimalo naivan. Reč je o računaru sa Intel Core i7-5930K procesorom, MSI X99S XPower AC matičnom pločom, Crucial Ballistix Sport (16GB) RAM memorijom, Gigabyte GV-N970G1 Gaming 4G grafikom, Crucial MX200 (500GB) hard diskom i Dark Power Pro 10 (850W) napajanjem. Na testiranju sa pomenutim hardverom zabeležili smo prilično dobre rezultate (nisu među najboljima, ali u ovom cenovnom rangu su odlični). Tako smo zabeležili temperaturu procesora od oko 52 Celzijusovih stepena kada je ventilator na maksimalnoj brzini, a kada je brzina oko 50% temperatura je bila oko 58 stepeni. Brzina rada ventilatora se kretala od 1480RPM na maksimumu odnosno 940RPM na nekih 50% snage zahvaljujući PWM kontroleru. Nivo buke se kretao u proseku oko 26dBA odnosno najviši zabeleženi nivo na testu je bio 31.2dBA, a najniži 20.7dBA. Zaključak: Prikazanim rezultatima, DeepCool Gammaxx 400 pruža jedan od najboljih odnosa cene i kvaliteta, te po niskoj ceni koja dostiže maksimum 30$ pruža odlično hlađenje sa zapaženim rezultatima. Gammaxx 400 je uravnotežen sklop kvalitetne izrade i dobrih performansi koje omogućavaju hlađenje jakih procesora pružajući istovremeno i odličan estetski ugođaj korisnicima. Specifikacije: Proizvođač: DeepCool Model: Gammaxx 400 Tip: Kuler Osvetljenje: Plavo, 4 LED diode Ležaj: Hydro Bearing Optimalni napon: 12VDC Radni napon: 10.8~13.2VDC Početni napon: 7VDC Jačina struje: 0.19±10%A(MAX) Ulazna snaga: 2.28W Brzina ventilatora: 900±150~1500±10%RPM Maksimalni protok vazduha: 74.34CFM Buka: 17.8~30dB(A) Socket: Intel Socket 130W: LGA20XX/LGA1366/LGA115X/LGA775 AMD Socket 125W AM4/AM3+/AM3/AM2+/AM2/FM2+/FM2/FM1 Dimenzije ventilatora: 120 x 120 x 25 mm Dimenzije kulera: 135 x 80 x 154.5 mm Težina: 602g Zahvaljujemo se kompaniji Gembird doo (https://www.gembird.rs) na ustupljenom proizvodu za testiranje. Zvanični sajt proizvođača: http://www.deepcool.com/
 11. Prošlogodišnje izdanje popularne franšize Call of Duty, Black Ops 4, je kao jednu od najvećih zamerki vernih igrača imalo to što je potpuno izostavljena bilo kakva priča i kampanja za jednog igrača, nešto po čemu su na prvom mestu mnogi i zavoleli ovaj serijal i što za mnoge predstavlja osnovu i fondaciju onoga na čemu se CoD razvio u ono što danas jeste. Zbog toga su igru prihvatili veoma hladno, uopšte ni ne razmišljajući o tome da li i će biti dobra ili neće, jer su doživeli kao izdaju serijala nemanje singlplejer kampanje. To su izgleda shvatili i odgovorni u Activisionu i zbog toga je danas jasno naglašeno da će novi Call of Duty, koji stiže na jesen ove godine, imati “potpuno novu kampanju, ogroman i razgranat multiplejer svet, i malo co-op zabave”. Ovo su direktne reči Roba Kostiča, izvršnog direktora Activisiona, izgovorene danas na vanrednom pozivu povodom velikih odpuštanja koja su sinoć zadesila ovu kompaniju.
 12. Ako ste ljubitelj hiper realističnih pucačina ili prosto tokom predstojećeg vikenda ne znate šta da zaigrate, onda možete u razmatranje uzeti fantastičnu Arma III, koja će u narednih par dana biti besplatna za igranje bez ograničenja. Arma III će tokom vikenda biti besplatna samo za PC igrače putem Steam platforme, od 14-18. februara, a tokom istog perioda će biti i na velikom popustu od čak 66%. Igrači tokom trajanja promocije imaju pristup samoj igri kao i velikoj Apex ekspanziji, što znači preko 50 pušaka, 30 i više vozila, a tu je i singlplejer i co-op kampanja, koje donose i najviše zabave, pogotovu kada se igraju u društvu. Osim toga, Bohemia Interactive je omogućila i pristup mnogobrojnim modivima kreiranim od strane igrača, kao što je Lego mod, i Halo mod. Mali delić onoga što vas očekuje možete videti u trejleru ispod.
 13. Igara i filmova koje govore o nuklearnog katastrofi koja je zadesila Černobilj prošlog veka je ostavila veliki trag na čitav svet i prirodu, pa je zato primamljiva kao tema u mnogim filmovima i video igrama. Černobiljske katastrofe će se dotaći i studio The Farm 51, koji nam je jesenas predstavio pucačinu u Battlefield 3 stilu, World War 3, kroz igru zvanu Chernobylite. Ovaj naslov nas vodi upravo na tu lokaciju 30 godina nakon odigrane katastrofe i stavlja nas u ulogu fizičara koji se vraća na mesto koje neće biti pogodno za život ni u narednim vekovima kako bi pronašao odgovore na pitanja koja ga toliko dugo provode. U potrazi za odgovorima ga očekuju razna čudovišta i izuzetno jeziva atmosfera. U igri ćemo moći da se udružujemo sa tim stvorenjima, ali im ne smemo okretati leđa, a od opreme postoji dosta oružja i predmeta koje je potrebno stvarati pomoću sakupljenog materijala. Chernobylite nudi nelinearno horor iskustvo koje će s vremena na vreme stavljati pred igrače izbor koji će ih voditi dalje, ili ne. Igra bi se trebala pojaviti na jesen ove godine za računare, dok o konzolama trenutno nema informacija.
 14. Futuremark je objavio novi test karakteristika za NVIDIA Deep Learning Super Sampling (DLSS) kada je u pitanju 3DMark Port Royal Benchmark, prvi svetski benchmark test koji se koristi za merenje Ray Tracing performansi. DLSS primenjuje deep learning kako bi ubrzao renderovanje, zadržavajući oštre, glatke ivice na renderovanim objektima u 3DMark Port Royal-u. Uz RTX ON opciju u 3DMark Port Royal, gameri mogu da očekuju najbolje od oba sveta; prelepi real-time ray tracing kao i glatki frame rate uz pomoć DLSS tehnologije. 3DMark Port Royal rezultati skaču uz NVIDIA DLSS tehnologiju 3DMark Port Royal je novi alat za benchmarking koji sadrži ray traceovane refleksije i senke u realnom vremenu. Može se koristiti za ilustraciju toga kakve se DXR ray tracing performanse mogu dobiti na različitim NVIDIA Turing GeForce RTX GPU-ovima. Novi test za DLSS, pokazuje značajna poboljšanja ray tracing performansi u realnom vremenu. Uključivanje DLSS-a u 3DMark Port Royal-u donosi povećanje performansi do 50%. DLSS DLSS koristi deep neural network kako bi izdvojio višedimenzionalne karakteristike renderovane scene i inteligentno primenio poboljšanje slike, smanjio ivice objekata, kao i doneo poboljšanja na drugim mestima na sceni kod kojih je prisutan visok kontrast. Ovo rezultira glatkim anti-aliased ivicama, a izbegava zamućenje cele scene, kao što se može dogoditi sa TAA ili drugim pristupima. DLSS pomaže u održavanju jasnoće i oštrine slike, uz poboljšanje performansi. Game Ready za 3DMark Port Royal uz DLSS GeForce gameri su već danas spremni uz novi Game Ready drajver za 3DMark Port Royal sa DLSS-om. Možete preuzeti novi drajver ovde: https://www.geforce.com/drivers. NVIDIA Game Ready drajveri pružaju najbolje iskustvo za GeForce igrače jer NVIDIA inženjeri rade do poslednjeg trenutka kako bi optimizovali performanse za savršeno gameplay iskustvo. Kao dodatnu proveru kvaliteta, svaki Game Ready drajver je WHQL sertifikovan od strane Microsoft-a. Linkovi: 3DMark Port Royal screenshotovi su dostupni na NVIDIA press extranet-u: www.nvidia-press.com 3DMark Port Royal dobio DLSS članak na GeForce.com: https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/nvidia-dlss-3dmark-port-royal-benchmark Game Ready Driver članak na GeForce.com: https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/geforce-rtx-laptop-port-royal-dlss-game-ready-driver Preuzmite Game Ready drajvere: https://www.geforce.com/drivers NVIDIA DLSS informacije na GeForce.com: https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/graphics-reinvented-new-technologies-in-rtx-graphics-cards/#dlss 3DMark Port Royal DLSS showcase video: https://youtu.be/tLyIu3lMdAc 3DMark website: https://benchmarks.ul.com/3dmark Benchmark brojke prikazane iznad su ostvarene na konfiguraciji: Intel Core i7 8086K @ 5.2GHz (all cores), 32GB RAM-a, Windows 10 RS5, NVIDIA Game Ready Driver 418.81 na 2560×1440.
 15. Nvidia je na nedavno održanom CES-u predstavila nekoliko noviteta – uključujući dugo očekivanu RTX 2060 grafičku karticu za desktope, kao i svoje prve RTX kartice za laptopove. RTX 2060 donosi 240 tensor jezgara, 6GB video memorije i podršku za real-time ray tracing, zahvaljujući čemu od nje možemo očekivati performanse za nijansu bolje od GTX 1070 Ti, odnosno čak 60% bolje u odnosu na dobri stari GTX 1060. I što je najbolje od svega, RTX 2060 je moguće nabaviti već sada, po ceni od sasvim pristupačnih 349 dolara. Kada su u pitanju RTX kartice za laptope, iz Nvidie su istakli kako u narednom periodu na tržištu možemo očekivati više od 40 prenosnika sa RTX grafikom i podrškom za ray tracing, među kojima će se naći modeli sa potpisom svih poznatijih prozivođača, uključujući Alienware, Asus i HP, a koji će nuditi i do dva puta više snage nego Sonyjeva PS4 Pro konzola.
 16. ADATA® Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi i NAND fleš proizvoda, predstavio je dva nova dodatka za igrače: tastaturu XPG INFAREX K10 i miš M20. Tastatura K10 namenjena je poboljšanju igračkog iskustva i dolazi s devet načina osvetljavanja, tasterima koji sprečavaju ghosting i ergonomskim kapicama za tastere, dok M20 ima dva trajna OMRON prekidača, pet postavki rezolucije i RGB osvetljenje. Tastatura za igrače XPG INFAREX K10 XPG K10 dodaje novu dimenziju igranju s ponudom devet zadivljujućih načina LED osvetljenja, omogućavajući igračima da odaberu nijansu koja najbolje odgovara igrama koje igraju i to na sledeće načine: Flowing Light, Multicolor Breathing, Seven-Color Cycle Flickering, Switchable Static, Six-Color Cycle Breathing, Red and White Breathing Cycle, Red and White Cycle Flickering, White Static te White Breathing. Uz to, K10 pomaže igračima da poboljšaju učinak nekim korisnim funkcijama kao što su 26 tastera koji sprečavaju ghosting radi onemogućavanja promašenih ili slučajnih pritisaka tastera jer u žaru borbe pogrešno pritisnuti taster može značiti poraz. U kombinaciji sa ergonomski zaobljenim kapicama tastera, K10 poboljšava preciznost i istovremeno čini da tasteri budu ugodni na dodir. Praktični multimedijski tasteri omogućavaju brzo prilagođavanje muzike, zvuka i drugih efekata usred igre, bez potrebe za otvaranjem drugih programa ili aplikacija. Miš za igrače XPG INFAREX M20 Zahvaljujući upotrebi OMRON prekidača miš INFAREX M20 nudi igračima responzivnost u pogađanju meta kad je to najvažnije, kao i učinkovito izvođenje zadataka. Osim toga, procena njegovog radnog veka od 20 miliona klikova znači da se radi o snažnom i pouzdanom mišu koji će vas, uz vrhunske performanse, dugo služiti. Dugme za prilagođavanje rezolucije s pet postavki omogućava menjanje osetljivosti pokazivača s 400 na 5000 tački po inču (DPI) radi optimalne kontrole u različitim situacijama. Logotip XPG obogaćen je RGB efektom „disanja“, a tu su i točkić za pomeranje, bočne trake za atraktivniji izgled i ergonomski dizajn za udobnost pri dugim igračkim sesijama i poboljšanu kontrolu. Svi pokreti, uključujući podizanje miša i njegovo pomeranje preko podloge, mogu se izvesti brzo, učinkovito i precizno. Tačna dostupnost proizvoda XPG INFAREX K10 i M20 može varirati u zavisnosti od regiona. Da biste saznali više o dostupnosti i cenama na konkretnim tržištima, obratite se najbližem predstavništvu kompanije ili maloprodajnom predstavniku XPG-a putem sajta www.xpg.com.
 17. A4-Tech je brend poznat po proizvodnji velikog broja gejmerskih periferija iz različitih cenovnih kategorija, tako da svaki korisnik spram svog budžeta može sebi da priušti neku vrstu gejmerske opreme. Pored klasičnih periferija poput miševa i tastatura, mogu se naći razni dodaci i vidžeti pa između ostalog čak i nove podloge za miševe. Na nedavnom testiranju smo imali prilike da se upoznamo upravo sa ovom vrstom proizvoda odnosno dve podloge koje nose oznake A4-B-081S i A4-B-087S. Obe podloge su isporučene u gotovo istom pakovanju, razlika je jedino u njihovoj dužini. Dakle u pakovanju su podloge umotane u valjak, a obe kutije su napravljene od providne plastike sa jednom kartonskom poleđinom. Jasno se vidi da je reč o Bloody podbrendu kompanije A4-Tech kako zbog izbora boja tako i zbog samih detalja. Zbog specifičnosti proizvoda koji nam je isporučen, nema nikakvih dodatnih detalja, opreme i sličnog, u ostalom u pitanju su dve klasične podloge bez ikakvih tehnoloških mogućnosti. A4-B-081S je prva podloga koju smo isprobali na kojoj se jasno vidi očit pečat kompanije Bloody. Dakle crvena boja koja je kombinovana sa crnom gde se na određenom delu podloge vidi logo kompanije u vidu ruke što u velikoj meri ističe brend, a istovremeno ima veoma jak i pozitivan uticaj na estetiku uređaja. Na sam dodir podloga sa gornje strane je prijatna, a miš ujedno vrlo lagano klizi po njoj. Takođe treba napomenuti da je najbolji rad bio sa A4-Tech/Bloody gejmerskim miševima, jer je jasno da kompanija pokušava da sve svoje uređaje međusobno poveže na neki način. Senzori miševa koje smo testirali se vrlo brzo prilagođavaju površini bez obzira da li su od istog ili različitog proizvođača. Obodi podloge su crvene boje, jasno se ističu kao okvir, a ono što je posebno naglašeno jeste gumirana površina sa donje strane kojom podloga prianja uz sto ili neku drugu površinu. Tim putem je sprečeno klizanje podloge po površini što je vrlo bitno ukoliko se koriste miševi sa klasičnim glajderima, dok recimo to nije toliko opasno kod posebnih metalnih glajdera koje Bloody ugrađuje na svoje uređaje. Pomenuli smo da podloga nema nikakvih tehnoloških mogućnosti iako smo imali jednom prilikom testiranje podloge sa bežičnim punjenjem za bežične miševe, ali nekog drugog brenda, ne iz kompanije Bloody. Što se tiče gabarita podloge, dimenzije su 350x280mm uz debljinu od svega 2 milimetara. Takođe gornju stranu odnosno podlogu čini platno. Drugi model sa oznakom A4-B-087S je rađen na isti princip kao i prethodni s tim što se glavna razlika ogleda u vidu dimenzija. Dimenzije u ovom slučaju su 700x300mm ali je debljina ostala ista odnosno 2 milimetara. Platno sa gornje strane i gumirana donja strana su takođe zajedničke karakteristike s tim što se u ovom slučaju na podlozi mogu smestiti i miš i tastatura. Mi smo uglavnom radili kombinovanjem A4-Tech/Bloody uređaja, ali nije bilo poteškoća ni prilikom mešanja brendova odnosno upotrebe miševa konkurentskih firmi na ovoj podlozi. Zaključak: Vrlo jednostavni i praktični proizvodi u vidu podloga za miševe, A4-B-081S i A4-B-087S iako ne donose neke tehnološke novitete mogu poslužiti kao odlično rešenje za kompletiranje A4-Tech/Bloody gejmerske opreme pogotovo za verne potrošače ove kompanije. Uz sve to cena je vrlo niska pa iznosi oko 610RSD za prvi model odnosno 850RSD za drugi model. Specifikacije: Proizvođač: A4-Tech/Bloody A4-Tech/Bloody Model: A4-B-081S A4-B-0872 Tip: Podloga za miš Podloga za miš i tastaturu Podloga: Platno Platno Donja strana: Gumirana Gumirana Dimenzije: 350x280x2mm 700x300x2mm
 18. Prva Total War igra koja se pojavila sa free-2-play modelom igranja i fokusom na epske multiplejer bitke je Total War: Arena, o kojoj vam sada pišemo zato što je studio Creative Assembly odlučio da prestane sa radom na njoj i da je početkom 2019. ugasi. Do gašenja igre dolazi iz razloga što igra nije uspela da ispuni očekivanja studija, kao ni izdavača, kompaniju Wargaming, pa je tako sa obe strane postignut dogovor da se prestane sa radom. Razvojni tim se u objavi na sajtu zahvalio igračima na i uz to im je pružio besplatne ekspanzije kako bi imali prilike da uživaju sve do gašenja servera, što je zakazano za 22. februar naredne godine. U istoj objavi je napomenuto da će developeri nastaviti sa vrednim radom na drugim Total War igrama koje uveliko spremaju, kao i da ovo ne znači da odustaju od multiplejer naslova.
 19. Studio The Farm 51 nastavlja sa podrškom svoje pucačine koju je pre par meseci doveo na Steam Early Access, pa tako najnoviji apdejt za World War 3 donosi Team Deathmatch mod igranja i novu mapu. Mod igranja je svima dobro poznat, dva jednaka tima se nadmeću u brzinskom okršaju za što veći broj ubistava, a mapa je napravljena da parira ovom modu i nosi naziv Warshaw Shopping Mall, po uzoru na lokaciju iz stvarnog života. Uz to, apdejt je doneo i nova vozila i oružje, ali i brojne ispravke koje su preko potrebne ovom naslovu u beta fazi. The Farm 51 je ovom prilikom predstavio i buduća ažuriranja igre, koja će stići u narednim mesecima.
 20. Dobijali smo dosta igara u Mortal Kombat franšizi u prethodnim godinama, pa je tako logično očekivati da je nova igra već u pripremi. I dok zvanične objave još uvek nema, zahvaljujući glasovnom glumcu koji je radio na lokalizaciji igre za špansko govorno područje saznajemo da Warner Bros. i NetherRealm uveliko spremaju igru. Glasovni glumac je ovo otkrio na Twitteru iz besa što su developeri povukli karaktere kojima je on trebao da pozajmljuje glas. On je novu Mortal Kombar igru nazvao Mortal Kombat XI, ali zapravo nije u potpunosti siguran koji je tačan naziv igre, a u naknadnom tvitu je otkrio i da otkrivanjem nenajavljene igre nije prekršio nikakav ugovor jer ga nije ni bilo. Trenutno nam ostaje samo da očekujemo da će razvojni tim najaviti igru, kada će nam biti otkriven tačan naziv, a pošto je u toku proces lokalizacije pretpostavljamo da to tada nećemo dugo čekati.
 21. Još jedan četvrtak i još jedna besplatna igra na Humble Bundle prodavnici. Ovoga puta u ponudi imamo puni rimejk kultnog klasika iz 1999. godine – Outcast Second Contact. Proceduru već dobro znate, prođete proces kupovine na samoj stranici igre nakon čega odmah na mejl stiže ključ koji je potrebno aktivirati na Steamu. Za svega par minuta igra postaje vaša zauvek, a to možete učiniti sve do subote, 24. novembra, u 19 časova po našem vremenu. Outcast – Second Contact je odličan rimejk koji donosi prelepi svet sa odličnim dizajnom karaktera i priče, pa je tako u recenziji našeg kolege zaslužio ocenu 8.5. Ono što čini ovu ponudu specijalnom je to što je u toku velika rasporadaja na Humble Bundle u kojima je veliki broj igara na popustu, a među njima se nalaze i novije.
 22. Atomic Heart je izuzetno zanimljiva igra koja je u pažnju javnosti dospela jednim trejlerom sa kojim nas vodi u srce Rusije sa šmekom na Bioshock naslove. U tom, prvom, trejleru smo se upoznali sa poludelim robotima, čudovištima i specijalnim agentom koji treba da istraži tu divnu, ali smrtonosnu oblast. Ova igra studija Mundfish još uvek nije dobila koncizni datum izlaska, ali je zato od sada dostupna za prednaručivanje koje vam donosi brojne pogodnosti, a između ostalog i rani pristup igri. Cena za one koji prednaruče Atomic Heart je 50% niža od one standardne, 30 dolara umesto 60, a oni koji to učine dobijaju šansu da igru zaigraju u beta verziji u poslednjem kvartalu naredne godine. Pre-order bonusi su donose i digitalne poklone, i još dosta toga, u zavisnosti od toga koju verziju želite, a jedino razočaravajuće iz ovoga je to što saznajemo da će igra izaći tek za godinu dana. Do tada, pogledajte kratki isečak iz igre u novom trejleru.
 23. Do novog velikog apdejta za No Man’s Sky nećemo morati da čekamo do naredne godine, kao što je do sada to bilo slučaj, već će on postati dostupan već 22. novembra i biće potpuno besplatan. Novi paket sadržaja nosi naiv Visions i sa sobom donosi nove biome, odnosno različitije i koloritnije planete, uz nove vrste životinja i biljaka. Tu je još i opcija da se igrači bave arheologijom i da istažuju ostatke prethodnih civilizacija koje su boravile u beskrajnom univerzumu. Između ostalog, studio Hello Games je uneo i više života u planete sa dodatkom različitih vodenih površina, drugačije trave i oblaka, a olujna vremena sada mogu sa sobom doneti i dugu. Gomila drugih stvari vas očekuje u Visions apdejtu, tako da slobodno uskočite u igru i istražite nove svetove.
 24. Nedavno je kompanija Ubisoft u Rainbow Six Siege uvela promene estetskog tipa – koje podrazumevaju uklanjanje krvi, golotinje i drugih napadnih simbola iz igračevog okruženja – kako bi igra prošla stroge zakone koji postoje u istočnoj Aziji. Ono što je dovelo do pobune igrača je činjenica da se kompanija Ubisoft povinula zahtevima jedne države(Kine) i to uvela igračima širom sveta, pošto developeri nisu napravili posebnu verziju sa ovim estetskim promenama, već je to učinjeno na postojećem klijentu. To je rezultovalo u bombardovanju gomilom negativnih ocena od strane igrača na Steam platformi, dok je određen broj digao ruke od igre. Iz kompanije su sada shvatili kakvu su grešku napravili i nedavna objava govori o tome da će se u narednim nedeljama raditi na povlačenju ovih promena, odnosno vraćanju na staro, što će se najverovatnije odigrati sa dolaskom operacije Wind Bastion.
 25. Fallout 76 je stigao i sa svojom multiplejer prirodom nam donosi poprilično…pa zanimljive trenutke i događaje koje stvaraju sami igrači. Jedan od takvih događaja se i nije završilo sa očekivanim ishodom već je doveo do obaranja samog servera. U pitanju je famozno lansiranje nuklearki, u ovom slučaju tri odjednom, što je odrađeno kako bu se prizvalo ogromno Scorchbeast Queen čudovište. Igrači su očekivali da će im trostruka eksplozija doneti dosta više nagrada, ali nakon par trenutaka od detonacije nuklearnih bombi i uživanja u razarajućem pogledu, server je bio oboren, tačnije svi igrači su bili diskonektovani sa njega. Nije u celini poznato da li je do diskonektovanja svih igrača došlo baš zbog nuklearnih bombi ili je to slučajnost zato što je to dosta čest problem trenutno u Fallout 76, pa bi Bethesda definitivno trebala da uradi nešto po tom pitanju. Kako je sve to izgledalo pogledajte u videu ispod:
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.